Vastuullisuus

Uusiokäyttö

Rakennusprojektin aikana syntyy lähes aina paljon jätettä, joka pahimmassa tapauksessa päätyy kaatopaikalle. Yksi tärkeimmistä ympäristöteoista, jonka rakennusyritys voi tehdä on käyttää materiaaleja uudelleen. Meillä Wikconilla on periaatteena, että emme heitä pois ylijäänyttä materiaalia. Sen sijaan varastoimme ja käytämme sen uudelleen seuraavassa projektissa. Esimerkiksi oma hallimme on lähes kokonaan kunnostettu uudelleenkäytetyllä materiaalilla.

Kierrätys

Meille Wikconilla jätehuolto ja kierrätys ovat olleet itsestäänselvyys jo pitkään. Lajittelemme kaiken rakennuspaikalta syntyvän jätteen lajeittain. Nyt kun meillä on oma halli, voimme lajitella vielä entistä tarkemmin.

Aurinkovoimapuisto

Kesällä 2023 rakentuva aurinkovoimapuisto tulee kattamaan koko energiantarpeemme. 230 kW:n tehoinen puisto sijaitsee Petolahdessa hallimme vieressä. Aurikovoimapuisto on helppo ottaa käyttöön, sillä se sijaitsee teollisuusalueella, jossa on sähköverkosto valmiina. Puisto vähentää hiilijalanjälkeämme merkittävästi ja teemme tällä hetkellä siitä tarkempia laskelmia. Ylijäämäsähkön myymme sähköyhtiölle.