Rekrytering

Varför jobba på Wikcon?

Du blir rättvist behandlad

Vi är kända för att hålla vad vi lovar, både vad gäller kunder och anställda. Det här märks i att vi har väldigt låg personalomsättning.

Du får ett omväxlande jobb

På Wikcon får du delta i intressanta och utmanande projekt. Vi är specialiserade på mer krävande projekt, vilket betyder att du hela tiden får lära dig nytt.

Du får ibland jobba under tak

Vi har ett par stora hallar i Petalax där vi gör prefabricerade element och annat förarbete. Det här betyder att vissa anställda kan jobba inomhus en del av tiden.

Du får ha en rejäl sommarsemester

På Wikcon stänger vi oftast i juli, vilket betyder att alla anställda får ha sin sommarsemester. Vi tror på balans mellan arbete och fritid.

Kom och jobba hos oss!

Intresserad? Skicka in din ansökan till Matias.

Matias Wik, VD

Försäljning, inköpare, rekrytering

Våra anställda berättar

Susanna Yli-Panula har jobbat som arbetsledare på Wikcon sen 2021

Hur kom det sig att du började jobba på Wikcon?

Sista året på min utbildning till byggnadsingenjör kom jag i kontakt med Wikcon och trivdes så bra här att jag beslöt att stanna kvar då jag fick möjligheten.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Definitivt att det är så varierande. En arbetsdag kan bestå av allt från att planera kommande arbetsskeden till att beställa material. Ibland hjälper jag också till med det praktiska ute på fältet och jag gillar verkligen att få vara utomhus på arbetstid.

Hur är det att vara kvinna på en mansdominerad arbetsplats?

Det är inget jag tänker på till vardags och jag upplever det inte som ett problem. Någon gång har det hänt att folk blir förvånade när de ser mig komma med min vita hjälm, men jag bemöts nästan alltid på ett trevligt sätt.

Våra anställda berättar

Jonas Ahlbäck har jobbat på Wikcon som timmerman sen 2007

Hur kom det sig att du började jobba på Wikcon?

Det började med att jag sommarjobbade här efter militären. Jag hade inte utbildning inom byggbranschen men tyckte att jobbet var intressant och fick möjlighet att göra läroavtal här. På den vägen är det.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att det är ett varierande lokalt jobb. Jag tycker också att lönen är okej och så har jag trevliga kolleger.

Vad är orsaken till att du stannat på Wikcon i så många år?

Det har gått bra för företaget och vi har klarat oss i konkurrensen i branschen. Det betyder att jag haft bra med jobb och en stadig inkomst, så det har inte funnits någon orsak att byta.

Våra anställda berättar

Mathias Backholm har jobbat på Wikcon som byggare sen 2018

Hur är det att jobba för Wikcon?

Det är bra, vi har haft många varierande projekt, både större och mindre projekt och på olika orter. Jag jobbar som underleverantör då jag tidigare också har haft pälsfarm, och byggandet har varit min bisyssla.

Vad är det bästa med jobbet?

Gänget på arbetsplatsen är det bästa och förstås att jobbet är flexibelt och varierande. När jag tidigare var farmare passade det bra att kombinera med byggjobbet då jag kunde jobba mindre under de tider jag behövdes mera på farmen.